Opgelet: strenger dan België!
Zomerkampen in Frankrijk kunnen doorgaan, maar wel onderworpen aan strenge regels. Dat kan je lezen in dit protocol.
-
Aantal minderjarigen in de groep is onbeperkt.
-
Binnen de groep mogen activiteiten maar per 15 doorgaan, deze "bubbel" blijft het hele kamp gelden, tussen de verschillende groepjes is er zo weinig mogelijk contact.
-
Ook tijdens transport moeten de aparte bubbels afstand bewaren.
-
Alle binnenruimtes dienen 2 maal per dag ontsmet te worden.
-
Minstens 1 meter afstand tijdens sport -en andere activiteiten.
-
Vanaf 12 jaar moet een mondmasker gedragen worden tijdens activiteiten waarbij social distancing niet mogelijk is.
-
Wanneer 4 of meer jongeren van 14 jaar samen zijn zonder begeleiding moet een mondmasker worden gedragen. (Dit geldt dus ook voor de begeleiding zelf)
-
Tussen elk bed moet minstens 1 meter zijn.
-
Geen wachtrijen voor het eten, en 1 meter afstand tijdens het eten.
Dit is een nationaal protocol, departementen kunnen zelf echter beslissen om nog strengere regels op te leggen.
(kaart met de departementen)
Op deze
site van de Franse overheid kan je de code opgeven van het departement waar je naar op kamp zou gaan, dan word je doorverwezen naar specifieke info en regelgeving voor dat departement.
-
Nord (59): Kampen met overnachtingen zijn toegelaten vanaf 22 juni, maar er moet worden voldaan aan strenge richtlijnen. Meer info over regelgeving in het departement hier.
-
Pas-de-Calais (62): Kampen met overnachtingen zijn toegelaten vanaf 22 juni, maar er moet worden voldaan aan strenge richtlijnen. Meer info over regelgeving in het departement hier.
-
Somme (80): Kampen met overnachtingen zijn toegelaten vanaf 22 juni, maar er moet worden voldaan aan strenge richtlijnen. Meer info over regelgeving in het departement hier.
-
Seine Maritime (76): Kampen met overnachtingen zijn toegelaten vanaf 22 juni, maar er moet worden voldaan aan strenge richtlijnen. Meer info over regelgeving in het departement hier.
-
Oise (60): Kampen met overnachtingen zijn toegelaten vanaf 22 juni, maar er moet worden voldaan aan strenge richtlijnen. Meer info over regelgeving in het departement hier.
-
Aisne (02): Kampen met overnachtingen zijn toegelaten vanaf 22 juni, maar er moet worden voldaan aan strenge richtlijnen. Meer info over regelgeving in het departement hier.
-
Seine-et-Marne (77): Kampen met overnachtingen zijn toegelaten vanaf 22 juni, maar er moet worden voldaan aan strenge richtlijnen. Meer info over regelgeving in het departement hier.
-
Marne (21): Kampen met overnachtingen zijn toegelaten vanaf 22 juni, maar er moet worden voldaan aan strenge richtlijnen. Meer info over regelgeving in het departement hier.
-
Ardennes (08): Kampen met overnachtingen zijn toegelaten vanaf 22 juni, maar er moet worden voldaan aan strenge richtlijnen. Meer info over regelgeving in het departement hier.
-
Meuse (55): Kampen met overnachtingen zijn toegelaten vanaf 22 juni, maar er moet worden voldaan aan strenge richtlijnen. Meer info over regelgeving in het departement hier.
-
Aube (10): Kampen met overnachtingen zijn toegelaten vanaf 22 juni, maar er moet worden voldaan aan strenge richtlijnen. Meer info over regelgeving in het departement hier.
-
Haute-Marne (52): Kampen met overnachtingen zijn toegelaten vanaf 22 juni, maar er moet worden voldaan aan strenge richtlijnen. Meer info over regelgeving in het departement hier.
-
Vosges (88): Kampen met overnachtingen zijn toegelaten vanaf 22 juni, maar er moet worden voldaan aan strenge richtlijnen. Meer info over regelgeving in het departement hier.
-
Meurthe-et-Moselle (54): Kampen met overnachtingen zijn toegelaten vanaf 22 juni, maar er moet worden voldaan aan strenge richtlijnen. Meer info over regelgeving in het departement hier.
-
Moselle (57): Kampen met overnachtingen zijn toegelaten vanaf 22 juni, maar er moet worden voldaan aan strenge richtlijnen. Meer info over regelgeving in het departement hier.
-
Bas Rhin (67): Kampen met overnachtingen zijn toegelaten vanaf 22 juni, maar er moet worden voldaan aan strenge richtlijnen. Meer info over regelgeving in het departement hier.
(Update 16/06/2020)
Lees dit best eens na voor je in Frankrijk op kamp gaat:
Als je naar Frankrijk op kamp gaat, moet je dat vooraf melden. Voor scouts en Gidsen kan dat via de dienst Internationaal van SGV.
Anders kan je rechtstreeks mailen (best in het Frans) naar
international@sgdf.fr met daarin
• Naam van de groep
• Data en locatie
• Naam en gsm van verantwoordelijke
• Aantal (leiding+koks)
• Aantal ledenc
Digitale aangifte van je kamp:
https://tam.extranet.jeunesse-sports.gouv.fr/#/
Als je met een grote groep gaat, kan je het beste ook de burgemeester van je kampplaats inlichten.
De Franse federatie kan je bereiken op +331.44.52.37.31.
Er zijn ook Use-it kaarten voor Frankrijk beschikbaar. Use-it kaarten zijn gratis stadskaarten ontworpen door locals voor jonge reizigers. Je krijgt enkele must-do's tips van de locals om je nog meer onder te dompelen in de lokale cultuur. Het zijn zeer handige kaarten die je ook gemakkelijk kan meenemen.
Aarzel zeker niet om enkele kaartjes aan te schaffen. Kom gewoon langs bij Wegwijzer en ontdek al onze kaarten. Je kan deze dan ook gratis meenemen.
Voor een overzicht van de verschillende kaarten kan je terecht op de volgende website:
http://www.use-it.travel/home
-
Via deze link kan je de autocarfederatie van het land raadplegen:
FR - Frankrijk - France - Frankreich
FNTV - Rue d’Amsterdam 106 – F-75009 Paris
Tél. 00-33-1-40 82 62 72
Fax 00-33-1-40 82 62 73
e-mail : contact@fntv.fr
website:
www.fntv.fr
AFTRI - Rue de la Bienfaisance 48 – F-75008 Paris
Tel. 00-33-1-53.53.02.40
Fax 00-33-1-53.76.13.03
e-mail : aftri@aftri.com
website :
www.aftri.com